Att göra under konferensen

För konferens på Börshult Gård erbjuder vi följande aktiviteter:

5-kamp

Rolig och lättsam tävling i trädgården. Hästskokast, boulekast, stövelkast, dart, krocket.

Bastukväll

Efter arbetsdagen kan det vara skönt med en varm bastu – vår är vedeldad och ligger två meter från sjön! Med en brasa och sittplatser vid bastun försvinner lätt en kväll i goda vänners lag.

Team-aktivitet ”Smaklöken”

Laga mat tillsammans är en trevlig aktivitet. Vi arrangerar denna i ett separat kök, med upplägg anpassat efter gruppen.

En tidsresa

Gå på upptäcktsfärd i kulturlandskapet med vår naturguide. Undersök torpgrunder, jordkällare och stentrappor. Lyssna till spännande historia från bygden och lär om hur man levde förr i tiden. Med paralleller till dagens liv är det lätt att fascineras av dåtidens leverne.

Stay and play – Golf

Välj bland fem olika golfklubbar att spela hos. Varje bana har sin unika stil – från park och masterbanor till spännande skogslandskap. Vi samarbetar med Alingsås GK, Borås GK, Bredareds GK, Vårgårda GK och Hulta GK.

Mer information under våra golfsidor.

Aktiviteter i samarbete med 4Teams

I samarbete med 4teams erbjuder vi aktiviteterna:

  • QRavbrottet
  • Mirakelvandring
  • Focus4teams
  • Linslusen

Se www.4teams.se för mer info!

Aktiviteter i samarbete med Aventi

I samarbete med Aventi erbjuder vi ett brett sortiment av varierande aktiviteter för alla smaker. Nedan ser ni ett axplock, för mer tips besök www.aventi.se

Aktiviteter inomhus

På rätt spår

Upplägget är ungefär detsamma som i det populära tv-programmet med samma namn, vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktigt då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Finns även ett upplägg på Engelska –On the track.

Så kan det låta

I denna roliga och underhållande musikaliska aktivitet tävlar ni lagvis mot varandra i allt vad som har med musik att göra. Ämnena handlar om musik, film och TV-program med flera olika underkategorier. En rolig och aktiv aktivitet.

Music Quiz

Programledaren tar er här genom nio olika kategorier med allt från Schlager till Sport i en blandad kompott. Ni ska gissa intron, musikaler och filmmusik! Lagvis sätts era kunskaper på prov i en varierad frågetävling med musik som huvudämne.

Aktiviteter utomhus

Slaget om skatten

Vi startar med en auktion där lagen får bjuda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som bjudit på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med GPS och vunna
ledtrådar ska lagen sedan göra upp om kampen på skatten.

Aktiviteter som fungerar både inom- och utomhus

Konferensgåtan

Tävlingen går ut på att ni lagvis tävlar mot varandra i olika delmoment. För varje vunnet delmoment ökar lagets chanser för att kunna lösa slutuppgiften och vinna hela tävlingen. Det är blandade utmaningar som väntar er, tankenötter ska lösas och uppgifter ska utföras.

Samarbete och kommunikation (Teambildningsaktivitet)

Tre ord som vi lägger vikt vid under övningarna är Målsättning, Tillit och Kommunikation.
Metodiken är enkel, instruktören formulerar problemet som skall lösas och ger förutsättningarna. Gruppen planerar och talar om när de är redo att starta. Efter genomförande reflekterar gruppen tillsammans.